marți, 4 noiembrie 2014

Organizarea unei nunti- Partea I

Hei!


    Asa cum spuneam in postul anterior, prima postare adevarata va fi dedicata organizarii unei nunti.     Sper sa nu-mi prind urechile deoarece este un subiect extrem de vast. Voi scrie din propria experienta evident. Nu trebuie neaparat sa urmati sfaturile mele sau sa fiti de acord cu ideile expuse, sunt doar parerile mele si cam atat. 
  Totul incepe in momentul in care EL isi ia inima in dinti si-i adreseaza EI marea intrebare: "Vrei sa...?". Bineinteles ca raspunsul afirmativ declanseaza totul. 
  Dupa ce s-a spus "DA!", primul lucru care trebuie facut este stabilirea datei nuntii ca mai apoi sa fie demarate toate celelalte.


 Odata stabilita data nuntii, un aspect extrem de important il reprezinta alegerea restaurantului unde va avea loc masa festiva. Este necesara o rezervare din timp, mai ales daca alegeti o data in full sezon; trebuie sa luati in calcul un numar estimativ de invitati inainte de a alege. Cu siguranta veti avea niste optiuni dinainte stabilite, dar acestea se pot schimba in functie de disponibilitatea restaurantului, numarului de invitati etc. Este foarte important sa mergeti sa vedeti resturantele la care v-ati gandit si sa cereti toate detaliile posibile. La capitolul restaurant conteaza foarte mult: forma salii, numarul de invitati pe care il poate cuprinde, meniul, personalul etc.  
  La momentul oportun va trebui sa stabiliti meniul si pretul acestuia. De asemenea va trebui sa aflati daca in afara meniului, restaurantul pune la dispozitie decorul,  ofera bauturile, fructele si chestiile de rontait. In caz contrar trebuie sa va ocupati de acest lucru. Consultati firmele de distribuite, faceti comparatii si alegeti pe cei care au cele mai bune oferte. Nu va pripiti si alegeti intelept. 



Odata ales restaurantul indicat ar fi sa va concepeti o lista de prioritati (se vor bifa in functie de importanta, timp la care trebuie realizate prioritatile respective etc.). De exemplu: 

                                                     Lista de prioritati

1. Intocmire lista invitati (estimativ); stabilirea bugetului de nunta. 
2. Alegerea restaurantului. 
3. Alegerea nasilor. 
4. Alegerea bisericii. 
5. Intocmirea listei oficiale de invitati. 
*Comandarea si distribuirea invitatiilor de nunta- cu 2/3 luni inaintea evenimentului.
6. Alegerea muzicii (DJ, formatie, taraf etc.)
7. Alegerea fotografului, cameramanului. 
8. Alegerea firmei de decor. 
9. Tortul miresei. 
10. Achizitionarea vestimentatiilor de nunta. 
11. In apropierea evenimentului intocmirea dosarului pentru primarie. 
12. Comandarea si achizitionarea verighetelor. 
13. Programari: coafor, machiaj etc.
*Probe coafura+machiaj
14. Stabilirea tipului de marturii de nunta. 
15. Comandarea buchetelor si a lumanarilor de nunta. 
16. Programul zilei nuntii. 
17. Cadou nasi
18. Si altele...
** Daca doriti detalii despre alegerile noastre vis a vis de toate capitolele de mai sus, vi le pot oferi cu placere! De asemenea va pot indruma catre firme, persoane cu care am colaborat. 

Fara falsa modestie, toti oamenii cu care am colaborat si lucrat propriu-zis nu ne-au dezamagit si am avut parte de cele mai bune servicii! Am fost si suntem foarte multumiti!


  Avand o lista clara si concisa de prioritati va fi mult mai usor de organizat intregul eveniment. Bineinteles ca lista va suferi modificari si ajustari pe parcurs. Pe langa liniile trasate de mine vor aparea si altele in functie de voi. Personal am folosit aceasta lista pe care am conceput-o chiar de la inceput si care mi-a inlesnit bifarea tuturor prioritatilor. 

  La capitolul lista de invitati- intocmiti-va individual lista de invitati. Consultati-va, bineinteles cu parintii care stiu mai bine posibile rude mai indepartate, sau cunostinte ce v-ar putea fi invitati si cu care voi nu prea ati avut a face. Odata intocmite cele doua liste- realizati lista de invitati la comun.   Dupa stabilirea unui numar orientativ de invitati puteti sa demarati alegerea invitatiilor si comandarea lor. Nu comandati un numar fix de invitatii pentru a nu risca sa nu va ajunga.  


  Nasii ii veti alege in functie de preferinte, poti fi rude, prieteni apropiati. Alegeti, tinand cont de faptul ca legatura cu nasii este una speciala. 
  Biserica unde veti fi cununati o puteti alege in functie de apropierea acesteia de casa sau de preferintele voastre. Bineinteles ca si nasii trebuie sa fie de acord cu alegerea voastra. 

   Inchei partea I, sperand ca are sa va placa acest prim articol de revenire a mea pe blog! 


                                                                                                                  Gand bun, 

                                                                                

AMÉLIE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu