miercuri, 31 decembrie 2014

Anul Nou bate la usa!

Hei!

   Azi este ultima zi din acest an. Nu realizam cat de repede trece timpul decat atunci cand ne "trezim" in ultima zi din an. Timpul trece si nu va sta niciodata in loc, oricat de mult ne-am dori asta! Insa important este ca acest timp al nostru sa treaca frumos! Fiecare zi trebuie traita frumos, astfel incat atunci cand ajungi la sfarsit de an si tragi linie sa aduni mai multe momente frumoase decat neplacute. 2014 a fost un an si cu bune, si cu rele...Am pierdut un om drag, dar care ne vegheaza de acolo de Sus si care sunt convinsa ca se bucura pentru reusitele noastre! Asa a vrut Dumnezeu sa fie. Orice pierdere te face sa tii si mai mult oamenii pe care ii ai langa tine si sa iti dai seama ca vesnicia nu exista! Clipele alaturi de cei dragi este nepretuit! 
   A fost un an plin pentru mine si familia mea...Imi amintesc inceputul acestui an...Iarna a trecut relativ repede ca sa-i faca loc primaverii care a pasit timid...Ne-am bucurat de soarele primavaratic si apoi a venit vara. In aceasta vara mi-am facut propria familie! M-am casatorit cu omul pe care il iubesc! Acest om m-a reinvatat sa zambesc, sa simt ca sunt vie si ca traiesc! 30 August 2014 a fost cea mai frumoasa zi acestui an! 
   ...si iata ca a venit ziua de 31 decembrie, ultima zi a acestui an. Imi doresc un 2015 cel putin la fel de bun ca 2014! Anul trecut imi propuneam unele lucruri, mare parte din ele le-am realizat, restul mi le doresc anul acesta. 
   Va doresc tuturor un an nou mai bun decat cel pe care l-ati avut! Sa aveti parte de sanatate si de multe momente frumoase alaturi de oamenii dragi! Acestea sunt momentele care conteaza cu adevarat! Nu uitati de dorinta de la miezul noptii! Eu deja m-am gandit la ce-mi doresc! 
La multi ani, dragilor! 


                                                                                                          

                                                                                               Gand bun,

                                                          Amélie

luni, 29 decembrie 2014

Tinute pentru Revelion

Hei!


   Peste doua zile se incheie anul 2014. Ca de fiecare data acest lucru culmineaza cu petrecerea de revelion. Tinuta pentru seara de revelion trebuie aleasa cu grija si in functie de personalitatea ficareia dintre voi. Eu prefer rochitele deoarece nu trebuie sa te mai gandesti ce bluza iti pui sau ce fusta sa asortezi la nu stiu ce top. Rochia fiind o singura piesa, nu mai ai astfel de griji.
   Mai jos am sa pun fotografii cu tinute din care va puteti inspira in alegerea tinutei pentru petrecerea de revelion.
1.  Aceasta rochita vine bine mai multor tipuri de siluete,
 asa incat este destul de usor de purtat.
Poti asorta pantofi negri stiletto pentru a avea o tinuta completa.



 2. O tinuta compusa din fusta si bluza pe tonuri de auriu& bej. 
Imi place foarte mult aceasta combinatie!



3. Din nou rosu! 
O rochie eleganta si fina in acelasi timp. Evidentiaza foarte frumos
zona bustului si a taliei. 




4. Daca de obicei esti adepta pantalonilor, iata o combinatie numai buna!
Poti sa scoti in evidenta banalii jeansi negri cu un top din paiete, la care
sa porti un sacou elegant! 
Mi se pare o tinuta fresh si foarte inspirata! 



5. Aici avem o rochie destul de eleganta...
pentru o petrecere mai pretentioasa sa spunem. 



6. Daca ai o silueta de invidiat si esti inalta poti opta pentru
o salopeta eleganta!
Daca mi-ar permite statura as incerca asa ceva! 


7. Aici avem o rochita destul de sexy, intr-o culoare dulce! 
Culoarea ma duce cu gandul
la serbetul de portocale pe care il mancam in copilarie! 


8. Rochia aceasta bleumarin mi-a placut foarte mult!




9. Paiete si iar paiete! 
Atat timp cat nu porti paiete ziua este in regula! 
Aceasta rochie mi se pare foarte draguta! 
As purta la ea sandale negre in baretute subtiri pana dupa glezne. 


  Cam acestea sunt tinutele propuse de mine! Care este preferata voastra? N-as putea alege, toate au ceva special! Sper sa va placa si sa va inspire in alegerea tinutei pentru revelion, asta daca nu ati ales deja! O sa va dezvalui si tinuta mea intr-un articol viitor! Pana atunci bafta la shopping si la combinatii de succes! 



                                                                                                           

                                                                                               Gand bun,

                                                          Amélie

miercuri, 24 decembrie 2014

De suflet si mai ales din suflet!

Hei!



   Azi e ceas aniversar pentru mine si sotul meu. Acum un an pe vremea asta spuneam "Da!" din toata inima. Iata, ca s-a scurs un an de la logodna noastra, moment de care imi amintesc mereu cu placere.
Am avut norocul sa gasesc in EL tot ce am nevoie: respect, apreciere, protectie si mai presus de orice iubire sincera! Atunci cand este vorba despre iubire adevarata, simti pur si simplu- asta am simtit si eu!
  E minunat sa gasesti omul care te completeaza perfect, care sa iti stea alaturi la bine si la greu neconditionat! Momentul cu "Da!" a culminat peste o jumatate de an cu nunta noastra; nunta care a fost extrem de frumoasa! Drept urmare, pun aici marturie a bucuriei si a celei mai frumoase zile de pana acum, videoclipul cu momentele cheie din ziua nuntii noastre!
  La multi ani pentru noi, iubitul meu! Sa fim sanatosi si sa ne bucuram in continuare de ceea ce traim impreuna! Momentele frumoase sa le pastram vii si sa le aducem ori de cate ori simtim nevoia in prezent pentru a ne bucura, iar si iar, de ele (oricare ar fi acel prezent), iar momentele dificile sa le depasim cu fruntea sus! In definitiv asta e tot ce conteaza: sa stii sa de te bucuri de tot ce ai si sa treci cu bine peste incercari!



                                                                             Gand bun,

                                                          Amélie

joi, 18 decembrie 2014

Din copilaria de altadata...

Hei!


    Miroase a vacanta! Vacanta de sarbatori e aici! Craciunul este la cateva zile distanta, lucru pe care deocamdata nu-l realizez atat de bine, poate pentru ca nu-i zapada.  Azi am umblat prin magazine dupa cadouri pentru cei dragi! Pentru fiecare dintre ei am ales cate ceva in functie de stil, preferinte, nevoi de ce nu. Imi place sa fac cadouri! Ma simt bine atunci cand ofer si bucuria celui care primeste imi da un sentiment bun de fiecare data! 
    Vorbeam zilele acestea despre copilarie si despre cum erau sarbatorile in vremea copilariei...Asteptam cu nerabdare ziua de 24 decembrie cand mergeam cu mic cu mare la colindat prin sat! Ne pregateam colindele cu cateva zile bune inainte; repetam si stabileam colindele si bineinteles traseul. In noaptea aceea abia daca dormeam...la patru jumatate era trezirea, iar la cinci porneam la colindat. Mamaie (pentru ca asa am spus bunicilor mei-mamaie si tataie) imi pregatea de cu seara traista de "colindete". Iernile erau altfel in copilaria mea...aveam zapada la fiecare Craciun.      Era atat de frig incat ni se lipeau narile... La colindat primeam in general covrigi si uneori- spre foarte rar chestii mai dosebite: mere, nuci, eugenii, biscuiti populari (din aceia patratosi de-ti spargeai dintii cu ei:)) sau si mai si napolitane cu crema. Colindam din casa in casa si ce-i mai frumos, este ca oamenii ieseau; putini erau cei care nu primeau cu colindul! Imi amintesc de acest colind care deschidea reprezentatia noastra: 



"Foaie verde portocala,
Noi suntem copii de scoala, 
Si-am plecat sa colindam, 
Covrigei sa capatam!
Ne dati? Ne dati? 
Ori nu ne mai dati?!" 


 Ajungeam acasa franta, cu obrajii rosii si infrigurata, dar cu o bucurie imensa in suflet!Numaram bineinteles de fiecare data covrigii capatati!
     Mos Craciun venea negresit! Gaseam sub brad cadouri frumoase si mult asteptate. Imi sunam cea mai buna prietena (pe Ana) a doua zi, de pe fix , si ne povesteam una alteia ce-am primit de la Mos!Lucrul acesta se intampla cand am mai crescut si aveam si noi telefon fix- aveam telefon din acela cu roata si tare importanta ma simteam cand dadeam de roata aceea sa formez numarul! Ironia sortii era ca pe vremea aceea numerele de telefon in zona noastra erau formate din ghici cate cifre? Raspuns: 2! :))))) Discutia mea si a Anei era grozava! Care mai de care cu laudele :))). Aproape de casa mea era un delusor care iarna se transforma in partie! Aveam o gasca mica, dar buna! Eram eu, Ana si Alexandru aka Alica fratele ei, Cosmin, Catalina si Alin. Nu plecam pana nu ne chemau parintii indelung. Uneori mancam zapada cand ne era sete, doar ca sa nu ne ducem acasa :))). Era atat de frumos iarna...




    Deseori ma apuca melancolia gandindu-ma la acele vremuri de demult... Ma bucur enorm ca am avut o copilarie asa frumoasa si plina de bucurii simple, dar care insemnau enorm. Pastrez inca vii multe amintiri din copilaria mea! Si cand deschid acea cutiuta din suflet pe care scrie copilarie simt o emotie deosebita de fiecare data! Am avut o copilarie frumoasa plina de trairi minunate! Am avut prieteni de joaca cum rar gasesti, la care am tinut foarte mult! Cu alte cuvinte am avut o copilarie la care ma intorc cu gandul de fiecare data cu mare, mare drag!



                                                                       Gand bun,

                                                          Amélie


luni, 15 decembrie 2014

Povesti la gura sobei

Hei!


    Ieri am fost la tara si ca de fiecare data bunica sotului meu ne-a povestit despre obiceiurile de acum 60 de ani cu ocazia sarbatorilor... Recunosc ca am mai auzit acele povesti, insa de fiecare data ma captiveaza si imi face placere sa o aud vorbind.
    La sfarsitul anului se facea ingroparea anului, denumirea de revelion era necunoscuta pe atunci. Si la ingroparea anului tinerii faceau tot felul de obiceiuri...
    Pentru a vedea daca se potrivesc cu alesul, una dintre fete (de obicei bunica facea asta) arunca in gura sobei doua fire de par de porc- firele de par reprezentau barbatul si femeia. Daca firele de par se incolaceu unul in jurul altuia in foc era de bine, cei doi tineri aveau sa se uneasca, daca firele de par sareau cat colo unul de altul nu era nicio sansa!
    Un alt obicei il constituia insemnarea parilor...Pe intuneric tinerele fete mergeau la captul unui gard al unui vecin si legau parii. Cum se facea asta? Pai, fiecare fata avea cate o ata, panglica sfoara etc. si legau cate un par cu ata respectiva. A doua zi se duceau sa vada ce par au legat. Daca parul legat era jupuit- viitorul sot avea sa fie sarac;  daca era inadit-adica erau doi pari legati unul de altul- fata respectiva se marita de doua ori; daca era stramb-sotul avea sa fie cocosat si tot asa...
    Tot ca sa-si afle alesul tinerele fete puneau asa numitele "puntii". Intr-o srachina se puneau mai multe obiecte: carbune, inel, pieptene, grau. Si apoi fata extragea din strachina unul din obiecte care avea sa-i spuna ceva despre viitorul sot. Daca scotea carbunele- el era urat, negru precum taciunele; daca scotea pieptenele- era dintos; inelul si graul insemna ca viitorul sot era bogat...
    Acum 60 de ani nu existau cluburi sau discoteci...asa ca distractia era la hora. Hora se tinea in sat. Sa nu va imaginati ca se mergea seara...nu! Fetele se gateau care mai de care si porneau la hora, pe la ora pranzului si nu stateau decat pana la amurg; trebuiau  sa fie acasa pana se intorceau vacile de la pascut, cam asta era intervalul...
    Tot auzind-o pe bunica povestind, stateam si ma gandeam cat de simpla era lumea de atunci si cum stiau ei sa se bucure de viata. Faceau toate acele obiceiuri si se distrau la modul cel mai simplu si curat cu putinta!
   Va promit, cand am sa mai merg am sa mai "culeg" povesti de-ale bunicii si o sa le scriu...





                                                                       Gand bun,

                                                          Amélie