luni, 20 aprilie 2015

Primavara e la sau in picioarele noastre! :)

Hei!

    Buna ziua, tuturor! Ieri am avut un numar de 48 de vizualizari la articolul despre trimestrul I de sarcina, numar care pe mine ma bucura foarte mult! Pentru mine insemna ceva! Multumesc voua, celor care v-ati rapit cateva minute sa cititi articolul! :P
  Pentru ca cizmele sunt deja de domeniul trecutului si primavara s-a aratat destul de generoasa, e drept cu pauze...m-am gandit sa va propun cateva modele de incaltari pentru primavara! 
  Cizmele sunt deja in cutii si vor sta acolo cuminti paaaana la iarna! Numai cuvantul iarna ma face sa tresar asa ca n-am sa-l mai mentionez de aici incolo! :))
  Si cum primavara e capricioasa, acum e cald de aproape ca ai sari in sandale, acum e rece de-ti vine sa-ti iei botine, botinele sunt incaltari care mie imi plac foarte mult! Ele pot fi purtate la orice tinuta in functie de stil sunt si le poti purta in mai multe anotimpuri. Asa ca voi incepe cu cateva modele de botine. 
  Va spun de pe acum ca nu m-am axat pe modele elegante, ci mai degraba pe modele casual si nu m-am putut opri la cateva...vai, cat imi plac toate!!! :D
  Sa vedeeeem...

 Botine din piele intoarsa, camel, cu bot ascutit-stil western-
 intr-o tinuta lejera si inspirata! 


 Daca purtati tocuri inalte, iata o botina cu un toc inalt,
dar in acelasi timp destul de gros ca sa fie comod. 


 Aici avem o botina din piele, ceva mai eleganta. 



 Daca nu purtati tocuri sau pur si simplu vreti sa fiti foarte comode,
optati pentru o botina cu talpa joasa. 


 Daca va plac talpile ortopedice, iata un model dragut! 


 Ce credeti ca mi-a placut mai mult la aceasta pereche???
Ei bine, culoarea este minunata! Burgundy arata foarte bine.
Aceste botine au un toc patratos si foarte gros. 


 Toc conic, varf ascutit...Sunt adorabile!


 Iate-le si integrate intr-o tinuta! Merg perfect la jeansi 
dupa cum se vede! 



Botine pe stilul rock! Mmm, sunt faine rau! 



 Din nou botine joase! Tinuta mi se pare geniala! 
Ce parere aveti? 
Ma vad imbracata asa! :->


Last but not least! 
Imi place mult stilul acesta de botine si din acest motiv,
am si eu unele asemanatoare, doar ca au botul ceva mai ascutit.
 :)




  Ei, acestea au fost botinele! Acum hai sa trecem la mult-iubitii balerini! Tocmai ce mi-am achizitionat doua perechi :))). Asa ca sunt foarte pregatita sa vina vremea lor! Sunt incaltari extrem de comode ce pot fi purtate cu usurinta la orice tinuta- deoarece sunt foarte versatili. Pot fi eleganti, casual, sport etc. :)
 O tinuta foarte frumoasa, unde balerinii ies in evidenta. :)


 Culori tari? Da! Indraziniti sa "va" colorati! Asa ca albastru electric! 


 Balerini de inspiratie masculina. 
Sunt draguti!


 Pe stilul sport 


 Animal print...nu putea lipsi nici din acest articol, si nici dulapul
meu cu incaltaminte! Am primit anul trecut unii asemanatori! :D




 Dungi si iar dungi! 


Ca tot vorbim despre primavara, iata acesti balerini cu imprimeu floral,
de inspiratie vintage. 



 Vorbeam de noi achizitii in materie de balerini...
Am optat si eu pentru o pereche la fel. De ce am ales negru?
Pentru ca merge la orice si pentru ca negri nu mai aveam. 
Iar a doua pereche achizitionata este bleumarin :))).


 Se poate sa fii si eleganta si sa porti balerini? Da, se poate! 
Mi se pare o tinuta teacher like ;)))




O tinuta in care balrinii sunt neutrii, dar dau bine pe ansamblu. 




Din nou imprimeu floral...



In plimbarea mea...am dat deseori de aceasta culoare!
Coraiul e o culoare indrazneata si mereu la moda! 
Sunt adorabili acesti balerini! 

  Cam aceasta a fost incursiunea de azi in lumea incaltarilor de primavara! Nu am vorbit despre incaltari sport deoarece nu port asa ceva decat ocazional: la sala sau in vreo plimbare mai lunga. Am doar doua perechi de incaltari sport :)))). 
  Buuun, fiind ora 15, va urez o dupa amiza placuta, iar eu continui sa visez la ziua in care imi voi scoate, in sfarsit, toti pantofii si balerinii la lumina!!! (Sandalele le mai aman putin!)  :)))))) 

                                                                                                      Gand bun, 

                                                                                                     Amélie

duminică, 19 aprilie 2015

Jurnalul unei viitoare mamici- Trimestrul I de sarcina

Hei!

  M-am gandit sa scriu despre experienta sarcinii- experiente, trairi, modificari s.a. Tocmai ce urmeaza sa inchei trimestrul I de sarcina. 
  Totul a inceput cu doua liniute roz, ce si-au facut aparitia foarte rapid pe un test de sarcina, facut intr-o zi frumoasa- Ziua femeii-zi care a devenit apoi o zi cu adevarat speciala. Vestea ca aveam sa devin mamica a adus bucurie multa in familia noastra, dar si in randul prietenilor si al cunostintelor.   



  Aveam 5 saptamani la momentul testului, lucru pe care l-am aflat dupa un calcul simplu care se face pentru a afla varsta sarcinii. 
  Ei si de atunci am inceput incet, incet sa ma gandesc la lucrul asta magnific- de a deveni mama...Si cu cat ma gandeam mai mult cu atat mi-era greu sa cred ca lucrurile chiar se intampla. Parca era ceva ireal totul, pana cand am ajuns la primul control care a adus si confirmarea oficiala a faptului ca eram insarcinata. A fost unic-momentul in care am vazut faptura aceea mica din interiorul pantecului meu. Si parca lucrurile au devenit si mai reale decat inainte cand ma bazam doar pe doua liniute roz! ;))
  Acest control a fost facut la 8 saptamani de sarcina. Am primit un set de analize specifice trimestrului I de sarcina pe care mi le-am facut constiincioasa in timpul imediat urmator. 
Am facut bineinteles o vizita si la medicul meu de familie care m-a luat in evidenta ca femeie insarcinata. La randul sau medicul de familie mi-a dat un alt set de analize pe care, bineinteles, le-am facut. Analizele au iesit foarte bine si de-o parte, si de cealalta lucru foarte important! 
    Schimbarile au intervenit inca dinainte de a afla ca sunt insarcinata- le-am luat ca atare si m-am bucurat de faptul ca pana acum (sper si de acum inainte) nu am avut simptome de greata, varsaturi, stari de rau etc. cu care se confrunta multe dintre femeile insarcinate. La inceput am avut stari de oboseala- simteam tot timpul ca mi-e somn si aveam nevoie sa dorm cat mai mult! 
Mananc la fel ca inainte doar ca anumite lucruri nu imi mai plac. Am avut si pofte bineiteles pe care mi le-am satisfacut in limitele bunului simt! Hmmmm, chipsuri, compot de piersici, inghetata, capsuni...asta pana acum! :))) Am noroc de un sot care raspunde pozitiv la dorintele mele! Asa ca viitori tatici nu refuzati poftele sotiilor voastre insarcinate! Ba chiar va puteti bucura si voi de una-alta! ;)


  Repet nu am avut greturi, varsaturi, insa am simtit deseori o senzatie de lehamite fata de mancare, atat. 
  Am respins cafeaua- lucru total uimitor- asta pentru ca eu iubeam cafeaua! Nu am renuntat la ea cand am aflat ca sunt insarcinata, ba dimpotriva inainte sa aflu...incepusem sa o cam raresc cu cafeaua, nu imi placea asa mult. Pana intr-o zi cand am facut cafeaua de dimineata si n-am putut sa o beau. Am preferat sa mananc acru mai mult decat dulce (si lucrul acesta a dus la multe presupuneri cum ca as face baiat- mituri babesti). Am mancat si imi place in continuare sa mananc portocale! 
  Bineinteles ca "m-am lasat de alcool" :)))))...glumesc, insa am renuntat sa mai beau un pahar de vin sau bere asa cum beam ocazional. Acum daca mi-e pofta gust o gura, maxim doua si cam atat. :)
    Nu am luat in greutate pana acum, am aceeasi greutate pe care o aveam inainte de a ramne insarcinata, DAR abia acum in trimestrul II lucrurile se schimba. Cum vorbeam si cu medicul meu, pot luat foarte bine in greutate doar la nivelul burticii- copil, placenta, uter etc. sau pot lua si pe langa :))) acum depinde. Sper sa fiu printre acele mamici care iau vizibil in greutate doar in zona burticii si mai putin in alte zone si sa dau jos repede dupa... Ramane de vazut! La nivelul corpului bustul este cel care a suferit modificari vizibile, dar este absolut normal. Ah, si incet-incet talia...dispare :)))) la modul ca mi se rotunjeste incet, dar sigur abdomenul. 
  Am avut schimbari de stare...de la amuzament, la tristete, melancolie (fara motiv) si tot asa...
  Ieri am fost la controlul de 12 saptamani unde am facut asa-numita morfologie fetala. Aceasta este un "must" in aceasta saptamana 12 si consta intr-o ecografie (care a durat vreo 30 de minute) cu ajutorul careia medicul ia masuratorile fatului pentru a depista eventuale anomanlii etc. 
  Bebelusul meu e tare jucaus...m-am simtit ca la film :))). Plutea in burtica mea si dadea din manute si picioruse mai tot timpul! Se pare ca e destul vioi, ba chiar i-am ascultat si inimioara care batea cu mare putere! :) A fost un sentiment placut, sa-l revad! Si de fiecare data cand il vad parca ma simt si mai aproape de aceasta mica faptura ce sta in burtica mea! 



  Lucrurile stau foarte bine si de aceasta data- ceea ce este foarte bine! Urmeaza o analiza de sange care e obligatorie (Bitest) in cel mai scurt timp de la data efectuarii ecografiei, pentru ca lucrurile se schimba acum intr-un ritm alert! Cel mic va incepe sa creasca si eu la fel :)))
  Intr-o saptamana intram in trimestrul II de sarcina si sa vedem ce schimbari ne mai asteapta! :) Vor fi cu siguranta destule lucruri noi. Vorba cuiva drag: "Sa te bucuri de fiecare moment din perioada aceasta, care-i cu totul deosebita!" 
  Cam atat pentru moment... Lucrurile stau bine, revenim la lucru, asta dupa ce ne-am rasfatat cu o mini-vacanta de Pasti! Primvara pare-se e aici, insa ne mai da emotii zilele acestea cu ploi si temperaturi mai mici. 
  Dat fiind ca weekend-ul aproape s-a terminat, va doresc tuturor un inceput de saptamana minunat si mult soare in suflet! 





                                                                                                 Gand bun,
                                                                                               Amélie